Resa till Nederländerna

Resa till Nederländerna

Mellan Sverige och Nederländerna tar det inte speciellt lång tid. Det finns också ett flertal resalternativ att välja på för den ressugne som lockas till ”Träsko-land”. Du kan nämligen både flyga, ta båten eller bila ned och alla alternativ är lika enkla och trevliga, med endast den tidsmässiga aspekten som skiljer dem åt.

Nederländerna har ett utmärkt läge i centrala Europa. Därför är det ett tips att utnyttja det läget om du har mer tid till övers och vill se mer av kära EU.

Till Nederländerna med flyg

Det går att ta ett direktflyg från Sverige till Nederländerna från flera städer. Från Stockholm och Göteborg samt Linköping och Växjö kan du flyga direkt med tre olika flygbolag beroende på orten du flyger från. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn. Städer dit direktflygen går är Amsterdam och Eindhoven, för övriga städer krävs ett anslutningsflyg. Så här ser rutterna ut.

  • Stockholm Arlanda-Amsterdam med SAS och Norwegian
  • Göteborg-Amsterdam med KLM
  • Köpenhamn-Amsterdam med SAS, KLM och Norwegian
  • Linköping-Amsterdam med KLM
  • Växjö-Amsterdam med KLM
  • Stockholm Skavsta-Eindhoven med Ryanair

Det går också att vända sig till ett resebolag som t.ex anordnar en weekend-resa med flyg och hotell eller boka en flygstol. Biljetterna från Sverige till Nederländerna brukar kunna köpas till mycket rimliga priser.

Tågluffa till Nederländerna

Det här med tågresor höll på att bli ett minne blott, men nu är de igång igen. Och visst är det positivt? Ta gärna tåget från Sverige till Nederländerna med ett Interrailkort. Från Malmö tar resan drygt 15 timmar. Gå in på Interrails hemsida för att få veta mer om biljettpriser. Med Interrailkortet tar du dig med ett eller flera olika tåg genom norra Europa till Nederländerna utan att behöva tänka på att boka nya biljetter titt som tätt.

Du kan även ta direkttåg från Paris, London och Bryssel och även åka lika snabbt från Berlin och Hamburg. Det kan vara väsentlig information om du vistats i något annat europeiskt land innan eller efter semestern i Nederländerna.

Varför inte bila?

Det är alltid skönt att ha sin bil med på resan om det går. Genom att bila ned till Nederländerna från Sverige, kan du få med dig mer packning och dessutom shoppa mer på vägen tillbaka. Nederländerna är ett bra land att bila i och på vägen ner får du se underbar natur och kanske ha äran att göra några intressanta stopp.

Med bilen kan du enklast ta de vanliga bilfärjorna vid Helsingborg-Helsingör och vidare Rödby-Puttgarden, ta turen genom Danmark och Tyskland och på det sättet komma vidare till Nederländerna. Det går naturligtvis också att ta Öresundsbron från Malmö och vidare genom Danmark. Resan tar inte speciellt lång tid och det genererar faktiskt en semester i sig – bara bilfärden ner.

Om du väljer sjövägen

Kanske vill du prova på nya färdsätt, även dem som tar längre tid? Då kan en båttur vara en idé. Men den färjerutt som en gång i tiden förband Göteborg med Amsterdam, är nu indragen. Dock kan du fortfarande ta en omväg förbi England och Newcastle om du mot all förmodan vill ta sjövägen till Nederländerna. Rederiet heter DFDS Seaways.

För övrigt går det mycket färjetrafik mellan England och Nederländerna som trafikerar städer som Amsterdam-Harwich och Rotterdam-Hull.

Buss till Nederländerna

Om du inte bryr dig det minsta om komfort och vill åka billigt, kan du ta Eurolines eller Flixbus bussar till Amsterdam. Slutstationen är Amstels, som ligger ca 1 mil söder om stadskärnan. Du måste sedan ta tunnelbanan in till staden. Bussbiljetter hittar du på bussbiljetter.com.